Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Vårt Sortiment

Vi älskar att baka! Därför består nästan halva vårt sortiment av olika sorters nybakade bullar, kakor och bröd.

Bakverk

På Väderstad Centralkonditori bakar vi precis som mormor gjorde med mjölk, smör och kärlek som grundstomme. Tack vare dessa huvudingredienser tillkommer nästan inga E-nummer och vi bakar även kakor, stora som små. Dessutom har vår surdeg hunnit bli hela 19 år gammal så man kan säga att vi har knådat en del limpor och frallor i våra dagar.

Väderstadknäcke

När Väderstad blev med egen krog stod bagaren Thomas och dåvarande krögaren Pär och pratade om att man måste ha ett eget knäckebröd om man driver en restaurang med ambitioner.

Pär hade några idéer på smaker och det var just dessa smaker som Thomas blandade ihop med sin degblandare och gräddade av med lite flingsalt på. Vips så var Väderstadknäcke fött!

Vårt knäckebröd, som i folkmun brukar kallas “Väderstadknäcket” eller endast “Knäcket” finns att köpa här i Väderstad men även hos en rad återförsäljare runt om i landet.

Tårtor och bakelser

När fikasuget faller på går det alltid bra att komma förbi Väderstad Centralkonditori. Ett brett utbud av bakelser produceras varje dag och även en och annan tårta. Därför är det bara att svänga förbi på en fika eller beställa tårtan till födelsedagen eller festen, antingen genom att besöka oss här i hjärtat av Väderstad eller genom att kontakta oss via telefon. 

Tyvärr kan vi inte hjälpa till med bröllopstårtor men med lite fantasi kan man använda våra ordinarie tårtor och få till ett riktigt trevlig dessertbord till bröllopsfesten.

Allergier?

Har du några allergier och vill veta mer om vilka ingredienser vi använder? Ring oss innan besöket eller fråga personalen på konditoriet så hjälper vi dig!

Bullar

Kola

– Vetedeg, smörfyllning och penslad med sockerglasyr

Kardemumma

– Vetedeg, smörfyllning, kardemumma och pärlsocker 

Farin

– Vetedeg, smörfyllning, farinsocker, kardemumma och pärlsocker

Mandel

– Vetedeg, smör, mandelmassa, hackad mandel, penslad med smör och doppad i socker

Kanel

– Vetedeg, smör, kanel och pärlsocker

Äppelgiffel

– Vetedeg, äppelmos och pärlsocker

Blåbärsgiffel

– Vetedeg, blåbärssylt och florsocker 

Vaniljbulle

– Vetedeg, vaniljkräm, penslad med smör och doppad i socker

Vetekringla

– Enbart vetedeg

Wiener-åtta

– Vaniljkräm, pärlsocker och florsocker

Wienerkam

– Mandelmassa, mandelspån och pärlsocker 

ÄppelmuMs

– Smördeg, äppelsylt, penslad med smör och doppad i kanelsocker

Vetekrans

– Vetedeg, smör, kanel, kardemumma, vaniljkräm, mandelspån och pärlsocker 

Kakor

Valnötsmazarin

– Mördegskal, mazarinmassa samt valnötter.

Citronmazarin 

– Mördegskal, mazarinmassa samt lemoncurd, pudrad med florsocker.

Rabarbermazarin

– Mördegskal, mazarinmassa samt rabarbersylt, pudrad med florsocker.

Katalan

– Smördegskal, mazarinmassa, vaniljkräm, hallonsylt samt glasyr.

Vaniljdröm

– Smördegskal, mazarinmassa, vaniljkräm, pudrad med florsocker.

Kokostopp 

– Saftig kokostopp, doppad i choklad.

Noisettemazarin

– Saftig mazarinkaka, toppad med hasselnötskräm.

Biskvi

– Mandelbotten, chokladsmörkräm, doppad i choklad.

Pistagemazarin

– Mazarinmassa med pistage 

Solnedgång

– Mazarinmassa med mjölkfritt margarin med smak av citron, doppad i choklad 

Havreboll

– Havregryn, smör, lite kakao, rullad i kokos

Chokladboll

– Havregryn, smör, kakao, rullad i kokos

Bröd

Frallor

Vallmo

– Ljus fralla toppad med vallmofrö

Källar

– Ljus fralla toppad med mjöl

Ost

– Ljus fralla toppad med ost

Sesam

– Ljus fralla toppad med sesamfrö

Råg

– Mörkt bröd toppad med solrosfrö, linfrö och rågflingor 

Majs

– Majsbröd toppad med majsgrits 

Surdeg

– Ljus surdegsfralla

Limpor

Surdeg

– Vår egna ljusa vetesurdeg

Dinkel

– Vetesurdeg, pumpakärnor och puffad dinkel

Kaffe

– Vetesurdeg, kaffe, solrosfrön

Oliv

– Vetesurdeg, olivolja och Kalamataoliver

Valnöt

– Vetesurdeg, valnötter

Råg

– Vetesurdeg, rågmjöl, sirap, malt

Special

– Vetesurdeg, anis, pommerans och rågsikt

Bergis

– Vanlig ljus formfranska

Hålkaka

– Sirap, rågsikt, mjölk, smör och vetemjöl

Dansk råg

– Osötat rågbröd med solrosfrön och linfrön

Grova

– Vår variant av kavring

Frö

– Honung, linfrön, pumpafrön, 

Ostbaguette 

– Vetesurdeg, ost, toppad med ost och flingsalt 

Nötbaguette

– Vetesurdeg, rågmjöl, hasselnötter, russin, linfrö

Surdegsbaguette

– Vetesurdeg

Smörgåsar

Räksmörgås ( finns  på tekaka och danskt rågbröd )

– Hemmagjord räkröra med rödlök, majonnäs, pepparrot, dill, citron och räkor

Ägg & ansjovissmörgås ( på danskt rågbröd )

– Gräslöksmajonnäs, ägg och ansjovis 

Köttbullesmörgås ( finns  på tekaka och danskt rågbröd )

–  Både hemmagjord rödbetssallad och köttbullar

Hummus med soltorkade tomater 

Brie, valnötter & honung 

Brie & salami 

Rostbiff, rostad lök & senapskräm  

Lax & pepparrotskräm

Ost & skinkfralla

Ostfralla

Skinkfralla

Leverpastejsfralla

Salamifralla  

Tårtor

Prinsess

– Klassisk tårtbotten, vaniljkräm, grädde, grön marsipanklädsel samt ros.

Frukt

– Klassisk tårtbotten, vaniljkräm, grädde, rostade mandelflarn, toppat med närproducerade hallon och blåbär samt gelé.

Hallon

– Klassisk tårtbotten, hallonsylt, vaniljkräm, grädde, rostade mandelflarn, toppat med närproducerade hallon från Heda samt gelé.

Blåbär

– Klassisk tårtbotten, blåbärssylt, grädde, toppat med ekologiska blåbär samt gelé.

Citron

– Klassisk tårtbotten, ananassylt, grädde, rostade mandelflarn, toppat med citrongelé.

Päron

– Klassisk tårtbotten, päronsylt, grädde, rostade mandelflarn, toppat med päronskivor och gelé.

Gräddtårta

– Klassisk tårtbotten, hallonsylt eller blåbärssylt, grädde, toppat med hallon eller blåbär samt florsocker. (Mellan juni-augusti har vi jordgubbstårtor)

Swartzwald

– Botten av nötmaräng, vaniljkräm, grädde, toppat med chokladflarn och kakao

Bakelser

Karl Henrik

– Wienerbröd, vaniljkräm, sylt, grädde, toppad med bär.

Wienersnibb

– Wienerdeg, mandelmassa, vaniljkräm, grädde och florsocker.

Swartzwald

– Hasselnötsmaräng, vaniljkräm, grädde toppad med kakao och florsocker.

Chokladbakelse

– Kladdig chokladbotten, vaniljkräm, grädde, toppad med bär och florsocker.

Tartelette

– Mördeg, vaniljkräm, grädde, toppad med bär och gelé.